Två nya låneerbjudanden för juni

Du ska alltid vara noga med att jämföra priserna för smslån, detta oavsett belopp. Denna uppgift är dock kanske lite extra viktig om det bara är någon eller några tusenlappar du behöver låna. Kostnaderna för lånet blir ju som störst procentuellt för små lån. Om du upplever att du behöver låna 1000 kr eller kanske 2000 kr någon gång under sommaren kan vi tipsa om två nya erbjudanden som precis har lanserats. Det ena kommer från Monetti och det andra från Viaconto. Genom att välja någon av dessa långivare framför de andra kan du spara en hel del på ditt lån.

Halva uppläggningsavgiften hos Monetti

Hos Monetti gäller nu under en begränsad tid att du bara behöver betala halva uppläggningsavgiften. Istället för 350 kr blir din kostnad således 175 kr. Detta erbjudande är särskilt gynnsamt för dig som bara behöver låna ett mindre belopp. Erbjudandet riktar sig till nya låntagare.

Exempel på lån på 1000 kr hos Monetti:
Du lånar 1000 kr i 1 månad och betalar 175 kr i uppläggningsavgift och 45 kr i aviavgift, det vill säga 220 kr totalt. Ordinarie pris för detta lån är 395 kr.

Läs mer om Monettis lån här.

Första lånet är kostnadsfritt hos Viaconto

Viaconto erbjuder nu nya låntagare en möjlighet att låna kostnadsfritt. Minsta respektive största lånebelopp för erbjudandet är 500 kr respektive 6000 kr. Du betalar varken ränta eller avgifter men du ska observera att återbetalningstiden alltid är 30 dagar.

Exempel på lån på 1000 kr hos Viaconto:
Du lånar 1000 kr i 30 dagar. För detta behöver du varken betala avgifter eller ränta. Det du ska betala tillbaka är alltså exakt 1000 kr.

Naturligtvis är det så att lånet är kostnadsfritt endast om betalningen kommer långivaren tillhanda inom låneperioden. Försenad eller utebliven återbetalning ger upphov till de vanliga kostnaderna för indrivning.

Varför välja Monetti?

Av genomgången av de två erbjudandena ovan kan det verka som att Viacontos erbjudande är det klart mest gynnsamma. Ett lån på upp till 6000 kr är ju faktiskt kostnadsfritt. Det ska dock sägas att Monetti är mer generösa när det gäller att acceptera betalningsanmärkningar. Hos Viaconto finns inget krav på att ekonomin ska vara ”prickfri”, men det finns tydliga regler för hur många betalningsanmärkningar man får ha samt hur nya i tiden de får vara. Har du en lite mer brokig kredithistoria har du förmodligen större chanser att få din ansökan beviljad hos Monetti. Är din ekonomi mycket svag bör du dock, som vanligt, fundera både en och två gånger innan du skickar in en ansökan.