IKEA mot Sydamerika

Ikea är ett väletablerat företag som ursprungligen kommer från Sverige. Vår uppfinnare Ingvar Kamprad var en av Sveriges största entreprenörer inom affärsvärlden. Ingvar hann under sin tid med att öppna över 300 varuhus som idag finns världen över. Historien började i hans hemby Älmhult, där Ingvar fick idén om att sälja möbler till en lägre kostnad än konkurrenterna.

Snabbt blev Ingvars affärsidé något stort och det dröjde inte länge innan han öppnade sin första butik i Älmhult. Genom att Ha en stor försäljning via postorder fanns det oändliga möjligheter att nå ut till hela världen genom att använda posten. När detta inte längre blev tillräckligt så var man tvungna att öppna en butik som gjorde att kunderna numera kunde se sig omkring och välja precis det som de velat ha. Ingvars imperium blev bara större och större, vilket i sin tur gjorde att man var tvungna att anställa människor som kunde hjälpa honom i kampen med att få färdigt de olika projekt som fanns tillgängliga.

IKEA mot nya mål

När Ingvar Kamprad år 2018 gick bort var det med en stor sorg hela den svenska befolkningen fick beskedet. Samtliga Ikea-flaggor vajade på halv stång och bröderna gick via medier ut och beskrev att de var förkrossade. Dock menade de på att Ikea-koncernen skulle fortsätta på precis samma sätt som det var när Ingvar levde. Idag ser Ikea ut att fortsätta sin expansion i världen. Nyligen har man deklarerat att man med all sannolikhet kommer att satsa på att 2020 ha ett IKEA-varuhus i Sydamerika.