Kryptovaluta svenska

Svenskarna börjar bli alltmer intresserade av att köpa och sälja krypto. Och du kan faktiskt vara helt novis på marknaden och ändå göra stora vinster. Du kan tjäna stora vinster och få tillbaka hela din investering, men du kan också förlora allt om du har otur.

Att bara låta pengarna ligga på ett vanligt bankkonto med knappt någon eller väldigt liten ränta gör att allt fler svenskar numera väljer att gå en annan väg, såsom att handla med kryptovalutor. Det kan bli en investering som ger avkastning snabbt och även ge stora pengar. Men det gäller att ha god koll och inte göra dumma affärer. Lägg inte alla ägg i samma korg, det vill säga investera i en och samma valuta. Och lägg heller inte alla dina pengar på krypto. För kryptovaluta svenska gäller också att du deklarerar vad du har vunnit och betalar 30 % i skatt.

Att låna till kryptoinvestering – fördelar och nackdelar

Om du hört talas om den senaste tidens vinster och mångmiljonärer som blivit rika på att ha köpt och sålt krypto så finns det en stor chans att du vill hänga med det tåget. Men för det måste du investera – med pengar. De pengarna kan du ta från dina egna besparingar men även genom att ta ett lån.

Om du vill låna till att köpa krypto så bör du inte ta ett alltför stort lån. Några tusenlappar räcker gott och väl. Det kan nämligen vara så att kursen svänger snabbt och vips så har du förlorat det du investerat. Det är bättre att börja lite smått och lägga till pengar undan för undan.

Det kan också vara bra att du som svensk väljer en handelsplattform och en digital plånbok som inte kostar alltför mycket pengar i avgifter. När du handlar med krypto kommer din svenska bank att ta växlingsavgifter men den plattform du väljer kommer också att ta en avgift varje gång du köper eller säljer. Välj därför en plattform med bra villkor som inte är för dyr.

Ta hjälp av vägledning

Precis som när du börjar handla med aktier så kan det vara bra och värt att veta så mycket som möjligt och ta reda på mer om både risker och möjligheter. Inom handel med kryptovaluta på svenska finns det flera jämförelsesajter och rådgivningssajter med experter som talar om för dig hur du ska tänka när du gör dina investeringar.

Ett tips är att läsa på mycket om kursernas svängningar och vilka olika kryptovalutor som finns. En del valutor ger även andra möjligheter som är intressanta att veta mer om. Exempelvis så är Ethereum en valuta vars syfte också är att kunna skriva smarta kontrakt och få till snabbare transaktioner och med ett snabbare och bättre samarbete utan mellanhänder.