Om lånet

Om du behöver låna 1000 kronor snabbt så finns här på sidan ett stort antal långivare som kan ge dig fördelaktiga erbjudanden som både ger dig tillgång till pengar snabbt samt till bra lånekostnader. Dessa kommer sig dels av de olika långivarnas räntor och vilken inverkan dessa har på din totala lånekostnad. Dels påverkar även övriga avgift

zero-interest

er som tillkommer eller som tas ut som ersättning för exempelvis ett räntefritt lån.
Här får du även exempel på hur din totala lånekostnad kan tänkas påverkas av om du skulle behöva förlänga ditt lån.


Kostnader

Att ta ett lån innebär givetvis att man är skyldig att betala igen den summa man lånat samt att man står för den eller de kostnader som utöver lånesumman ingår i avtalet. Det är bra att noga jämföra de olika långivarna så att du ser vad de faktiska kostnaderna blir. En fördelaktig ränta hos den ene långivaren behöver inte innebära att den andre kreditgivarens avgifter gör din totalkostnad lägre.


Förlängning av lån

Om du inte skulle kunna klara av att betala av ditt lån inom den tidsram som du och långivaren kommit överens om så har du möjligheten att förlänga lånet för att på så vis undvika att det leder till konflikt med allt vad det innebär med påminnelseavgifter och kanske till och med inkasso.

Givetvis tar långivaren ut en extra avgift för denna förlängning men det är ett bättre alternativ än att låta det hela gå till inkasso.


Olika räntor

Givetvis påverkar de olika räntorna som de olika långivarna erbjuder din totala lånekostnad. Var noga med att se vilken ränta som passar just dig. En ränta kan verka fördelaktig i det långa loppet men du kanske har möjligheter att lösa lånet tidigare, på annat sätt. Det är alltid en fördel att ha koll på den egna ekonomin så att man vet vad lånet och dess kostnader faktiskt innebär.


Avgifter

I många fall blir man som presumtiv låntagare erbjuden räntefria lån. En del gör misstaget att tro att det handlar om kostnadsfria lån och även om man kan få mycket fördelaktiga villkor så är det viktigt att komma ihåg att långivare istället för att ta ut ränta istället tar ut avgifter för till exempel handläggning


Viktigt att tänka på

Om du, av en eller annan anledning, inte skulle uppfylla din del av avtalet så kommer det givetvis att få konsekvenser. I värsta fall kan det leda till betalningsanmärkningar, vilka i sin tur kan leda till att du får svårigheter att få andra lån i framtiden.

Dessutom innebär utebliven avbetalning ytterligare kostnader i form av påminnelseavgifter och kanske till och med rättegångskostnader, om det skulle gå så långt.

[toplist]