Så här lånar du

ansokanlanHela idén med snabblån är att allt i låneprocessen ska gå snabbt. Dessutom ska det inte vara komplicerat att varken fylla i en låneansökan eller att skicka in den. Om du inte har tagit något smslån tidigare behöver du alltså inte vara orolig för att det ska vara krångligt eller att du ska göra något fel. Skulle du ha någon fråga eller fundering kan du också självklart kontakta kundtjänst hos den långivare inom snabblån du har vänt dig till.

Det är dock alltid en god idé att vara lite påläst och här har vi satt ihop en liten guide till hur du gör när du vill låna 1000 kr eller någon annan mindre summa via snabblån. Läs mer på Snabblån.nu om du vill ha mer omfattande information om snabblån och läsa guider för större belopp.

 

 


Välj långivare

Ovan lista här på Låna-1000.net är till för att du snabbt och enkelt ska kunna jämföra långivare inom snabblån utan att behöva besöka varje enskild aktör på egen hand. Du kan med fördel använda listan för att hitta rätt. Se bara till att du förstår vad som menas med de olika begreppen. Se också till att dubbelkolla de uppgifter som presenteras ovan med de som idag presenteras på långivarens webbplats. Vi gör alltid vårt bästa för att presentera korrekta uppgifter, men ibland kan långivarna ändra sina villkor utan förvarning.


Fyll i din ansökan

Dina huvudsakliga uppgifter i låneprocessen är att välja lånebelopp och låneperiod samt skicka in själva låneansökan. Allt detta gör du smidigt, snabbt och enkelt på nätet, förutsatt att du har e-legitimation.

Du är i praktiken helt fri att välja vilket lånebelopp du vill (mellan lägsta respektive högsta gräns) men när det gäller löptiden är du normalt lite mer begränsad. Om du vill utnyttja ett erbjudande om ett räntefritt snabblån ska du vara lite extra noga när du specificerar ditt lån. Normalt gäller nämligen specifika villkor för räntefria smslån.

När din låneansökan är inskickad är du klar med din del av låneprocessen. I nästa steg granskar långivaren din ansökan för att se om du uppfyller de grundläggande villkoren samt om du har en tillräckligt god ekonomi för att kunna betala tillbaka lånet (görs via en kreditupplysning).


Invänta besked och utbetalning

Om du ansöker om ett snabblån under långivarens kontorstid kommer du att få ett besked inom max 10-15 minuter. Är du inloggad hos långivaren dyker beskedet upp direkt på skärmen. Du meddelas också via sms på din mobil.

Blir du godkänd som låntagare är det bara att invänta utbetalningen. Det kan gå så fort som bara någon timme för långivaren att överföra pengarna och maximalt får du vänta en bankdag.

[toplist]